2009. szeptember 21., hétfő

4. nap

Délelőtt Harajukuban voltunk. A Takeshita Dóri-n mentünk végig. Ez egy sétárló utca, ahol mindkét oldalon üzletek sorakoznak. Elsősorban fiataloknak árulnak divatos ruhákat. Az árak elég tág határok között mozognak. Jó néhány olyan bolt is volt, ahol a most futó együttesekkel kapcsolatos holmikat árultak. Pl.: képeket, bögrét a fotójukkal, kulcstartót és még az énekesek ékszereinek a mását is meg lehetett venni. Onnan átmentünk a Johnny's Shophoz. Nem tudtunk bemenni, mert előre be kellett volna jelentkezni. Kint még fényképezni sem engedtek. Ezután a közelben lévő Meiji szentély következett. Épp volt egy esküvő is. A menyasszonyt előttünk öltöztették át kimonóból a fehér esküvői ruhába.




Délután a Koishikawa Koen-ben voltunk. Kb. 1 órán keresztül sétáltunk bent. 17 órakor, vagyis záráskor jöttünk ki. Este Nyugat-Shinjuku-ba mentünk. Itt található a Tokyo-i Városháza. Az épület két toronyból áll. Az egyik tetején ingyenes kilátó van. Felmentünk a 45. emeletre. Fentről gyönyörű volt az esti fényben pompázó Tokyo. Következő utunk a koreai negyedbe vezetett. Itt beszabadultunk 2 koreai boltba. CD-ket, DVD-ket és egyéb sztárokkal kapcsolatos holmikat árultak. Volt ott minden, amit szerettem volna, de visszafogtam magam, mert nem lehet elkölteni már most az összes pénzem :) A vacsoránkat egy koreai étteremben fogyasztottuk el. Elég érdekes íze volt az ételnek, de finom volt. 









Éjjel értünk vissza a hotelbe. Ami kimaradt :) Voltunk a "piroslámpás negyed"-ben is. Semmi extra nem volt. Az egyedül közlekedő férfiaknak katalógust mutogattak. 

2 megjegyzés:

  1. Erzsike olyan közvetlen stilusban írod ezt az utiélményt, hogy szinte ott érzem magam. A tányéron a piros szószos tésztán vagy min csodálkoztam, hogy a japánok is ismerik? meg amikor a Boys...képeit láttam,de ahogy tovább olvastam rájöttem, hogy ez a koreai negyedben volt.Te tudsz japánul is??? Vagy a helyiekkel angolul kommunikáltatok?
    mamika

    VálaszTörlés
  2. Japánul tanulok már jó ideje. A kommunikáció velük egy érdekes dolog. Erről majd a 2012-es útibeszámolómban írok :)

    VálaszTörlés