2014. szeptember 10., szerda

2. nap

Az út viszonylag jól telt el, bár aludni nem igazán tudtam. 




Már leszálláshoz készültünk Naritán, amikor újraemelkedni kezdtünk. Szerencsére nem volt semmi baj és sikeresen landoltunk. Hosszú sort kellett végigállnunk, hogy megkapjuk a 30 napos beutazási vízumot. Levették az ujjlenyomatot és egy sztárfotót is készítettek. Ezután mentünk a bőröndökért. Kint már várt a helyi iroda képviselője, aki elkísért minket a buszhoz. Ma 3 közös program volt. 

Először az Asakusa szentélyt és a Senso-jit néztük meg. Képeket csak a környékről készítettem, mivel az előző utazásoknál vannak már képek ezekről a helyekről.









Ezután a Meiji szentélybe mentünk. Közel hozzá az egyik boltnál lefújtak mindenki szúnyogriasztóval. Ez azért kellett, mert kb. 1 km-re van onnan a Yoyogi park, ahol dengue vírust hordozó szúnyogok több embert is megfertőztek. Továbbhaladva megnéztünk a szakés hordókat, amiket adományoztak, majd elértünk a szentélyig. 












Ezek a képek a buszból készültek:




Legvégül a Császári Palotához mentünk. Mikor odaértünk, épp akkor érkezett a luxemburgi nagykövet egy a császár által rendezett összejövetelre.




A szállodának egyelőre csak a megközelíthetőségét tudom betenni. Mióta elfoglaltuk a szállást nem voltam kint. Kicsit sikerült aludnom. Kb. fél négy óta esett az eső egészen 6-ig. Egyébként egész nap fülledt, nagyon meleg volt.


1 megjegyzés:

  1. Kedves Erzsi! Most olvastam végig mind a négy nap leírását. Nagyon tetszik! Számomra teljesen ismeretlen országot ismerek meg általad. Engem soha semmi nem vonzott Japánhoz, ezért egyáltalán nem ismerem, sem a történelmét, sem a kultúráját, semmit. Néhány kulcsszót tudnék említeni vele kapcsolatban (gésa, szamuráj, harakiri, kamikaze, földrengés, bálnavadászat, tea...), ennyi.
    Itt a második nap képei között nagyon cukinak találtam a "babakocsit". Nagyon érdekes a szentély, és csodálatos koronájú az a két fa. Az utolsó előtti képen lévő híd olyan angolszászos, Angliában is elférne.

    VálaszTörlés